motherboards
+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7

Thread: MCP35X Problem (Deton required)

  1. #1
    Regular Member

    Status
    Kung Pow is offline

    Last Online
    16-11-2014 @ 22:20
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    523
    CPU: i7 960 (4.7GHZ)
    M/B: Gigabyte GA X58A-OC
    RAM: Kingston Hyper X DDR3 12 GB
    GPU: MSI GTX 580 Lightning 1GHZ - TWFIII
    • Kung Pow's Full Spec's
      • Case:
      • Little Devil V8
      • PSU:
      • Revolution +85 1000 Watt
      • Cooling:
      • H2O CPU - Koolance 370 2x480 rads (Phobya G Changer 1.2 D5 Combo 1/2" Tubing
      • Monitor:
      • 42 inch 1920 x 1080 Full HD
      • OS:
      • Windows 7 64
    Thanks
    36
    Thanked 18 Times in 15 Posts
    Points: 7,553, Level: 26
    Points: 7,553, Level: 26
    Level completed: 1%,
    Points required for next Level: 597
    Level completed: 1%, Points required for next Level: 597
    Overall activity: 6.0%
    Overall activity: 6.0%

    Default MCP35X Problem (Deton required)

    Hey guys I actually wanted to surprise visit you with my upcoming Little Devil build, but it seems that have to ruin the surprise with a very annoying problem.

    I have recently bought a MCP35X, which I set up in a little test loop.
    There is no air in the loop and it was fully bled, the pump is making a damaged mechanical noise.
    Last edited by Kung Pow; 08-01-2013 at 06:03.

  2. #2
    Moderator

    Status
    Solara2xb is offline

    Last Online
    Yesterday @ 20:53
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Alta Loma, CA
    Posts
    4,900
    CPU: Intel i7 5930K / Intel i7 4820K / Intel i7 4770K
    M/B: ASUS X99 R5E / ASUS X79 Sabertooth / ASUS Z97 MVIIF
    RAM: 32GB Kingston DDR4 2400MHz / 32GB Corsair 1866MHz / 16GB Kingston HyperX 1866MHz
    GPU: EVGA GTX780 SLI Classy / EVGA GTX 780 SLI / XFX R9 290 (xfire) w XSPC WB
    • Solara2xb's Full Spec's
      • Case:
      • Corsair 750D / Corsair A540 / NZXT P630
      • PSU:
      • EVGA 1000G2 / Corsair AX1200 / Corsair AX1200
      • Cooling:
      • ALL Systems running Custom Water Cooling
      • Monitor:
      • 3x Dell 24" IPS on XFX Triple Stand 5760x1200
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate
    Thanks
    1,150
    Thanked 523 Times in 456 Posts
    Points: 102,788, Level: 99
    Points: 102,788, Level: 99
    Level completed: 87%,
    Points required for next Level: 262
    Level completed: 87%, Points required for next Level: 262
    Overall activity: 14.0%
    Overall activity: 14.0%

    Default Re: MCP35X Problem (Deton required)

    Sound Clip??

  3. #3
    Core Member

    Status
    realneil is offline

    Last Online
    18-12-2014 @ 18:23
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    7,582
    CPU: i7-2600K and FX-8350
    M/B: ASRock Z68 Extreme 7 Gen-3 and 990FX Extreme3
    RAM: 16GB Mushkin Redline 2133 & 16GB GSKill Red 2133
    GPU: 2X-R9-280Xs Crossfire & 2X-GTX-570s SLI
    • realneil's Full Spec's
      • Case:
      • Rosewill Blackhawk Ultra & Rosewill Blackhawk
      • PSU:
      • SeaSonic & Rosewill
      • Cooling:
      • Corsair H80 and Corsair H60, Both with dual high flow, low noise fans added.
      • Sound:
      • both onboard
      • Monitor:
      • ASUS 27" & Hannspree 24"
      • OS:
      • Win-7 64Bit on both
      • Misc:
      • JBL Creature-II Sound systems on each PC, Plextor DVD Burners on both systems. Third System: AMD FX-8350 on an ASRock Mainboard 16GB GSKill Sniper DDR3-1600 with 2 GTX-570s in SLI Two 120GB SSDs and one 1.5TB HDD Plextor DVD Burner ViewSonic 23" Screen
    Thanks
    1,356
    Thanked 780 Times in 688 Posts
    Points: 31,738, Level: 54
    Points: 31,738, Level: 54
    Level completed: 81%,
    Points required for next Level: 212
    Level completed: 81%, Points required for next Level: 212
    Overall activity: 99.8%
    Overall activity: 99.8%

    Default Re: MCP35X Problem (Deton required)

    A little test loop?
    Pics of loop please.

  4. #4
    Moderator

    Status
    vinman is offline

    Last Online
    Today @ 08:06
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Los Angeles Orange Cty
    Posts
    3,740
    CPU: Intel Core i7 2600K Sandy Bridge
    M/B: ASUS Maximus IV Gene-Z/Gen3 Mother Board
    RAM: 16 GB Crucial Ballistix Elite
    GPU: VisionTek Radeon HD 6950 with custom waterblock
    • vinman's Full Spec's
      • Case:
      • Phanteks Enthoo Lux
      • PSU:
      • 1200 watt 80+Gold PSU
      • Cooling:
      • AirPlex 360 rad Airplex Pro 240 slim rad Swiftech MCP 655 Pump XSPC RAYSTORM CPU Water Block Alphacool Coolplex Pro 10LT Tube Reservoir
      • Sound:
      • On Board
      • Monitor:
      • 24 inch ASUS HDMI
      • OS:
      • Win 7 Ultimate 64bit
    Thanks
    1,161
    Thanked 542 Times in 432 Posts
    Points: 21,331, Level: 44
    Points: 21,331, Level: 44
    Level completed: 65%,
    Points required for next Level: 319
    Level completed: 65%, Points required for next Level: 319
    Overall activity: 99.5%
    Overall activity: 99.5%

    Default Re: MCP35X Problem (Deton required)

    Quote Originally Posted by Kung Pow View Post
    Hey guys I actually wanted to surprise visit you with my upcoming Little Devil build, but it seems that have to ruin the surprise with a very annoying problem.

    I have recently bought a MCP35X, which I set up in a little test loop.
    I am assuming that there is air in the loop(but I can´t see bubbles), since it is very small and there is a vortex in the resevoir, still the pump is my opinion making damage noise.
    lets see a pic of that test loop with reservoir and pump please and what type of noise are you hearing?

  5. #5
    Regular Member

    Status
    Kung Pow is offline

    Last Online
    16-11-2014 @ 22:20
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    523
    CPU: i7 960 (4.7GHZ)
    M/B: Gigabyte GA X58A-OC
    RAM: Kingston Hyper X DDR3 12 GB
    GPU: MSI GTX 580 Lightning 1GHZ - TWFIII
    • Kung Pow's Full Spec's
      • Case:
      • Little Devil V8
      • PSU:
      • Revolution +85 1000 Watt
      • Cooling:
      • H2O CPU - Koolance 370 2x480 rads (Phobya G Changer 1.2 D5 Combo 1/2" Tubing
      • Monitor:
      • 42 inch 1920 x 1080 Full HD
      • OS:
      • Windows 7 64
    Thanks
    36
    Thanked 18 Times in 15 Posts
    Points: 7,553, Level: 26
    Points: 7,553, Level: 26
    Level completed: 1%,
    Points required for next Level: 597
    Level completed: 1%, Points required for next Level: 597
    Overall activity: 6.0%
    Overall activity: 6.0%

    Default Re: MCP35X Problem (Deton required)

    Here I have uploaded a video of my test loop with two 480 rads.
    The sound is clearly mechanical, I presume the impeller housing got damaged during shipping.
    Last edited by Kung Pow; 09-01-2013 at 06:42.

  6. #6
    Core Member

    Status
    bullydog is offline

    Last Online
    06-10-2014 @ 06:43
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    2,117
    CPU: 3930k
    M/B: Rampage IV Extreme
    RAM: Dominator 1866mhz
    GPU: EVGA GTX780ti x2 SC
    • bullydog's Full Spec's
      • Case:
      • Corsair 800D
      • PSU:
      • Corsair AX1200
      • Cooling:
      • Swiftech Apogee HD, MCP655 x2 + AirPlex Modularity 480
      • Sound:
      • Sound Blaster Z
      • Monitor:
      • Dell 2408WFP-HC
      • OS:
      • Win7 x64
    Thanks
    124
    Thanked 174 Times in 166 Posts
    Points: 17,682, Level: 40
    Points: 17,682, Level: 40
    Level completed: 54%,
    Points required for next Level: 368
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 368
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Re: MCP35X Problem (Deton required)

    have you tried tilting the pump around while its running? does the sound go away or become less audible when tilted in a certain position?

  7. #7
    OC Jedi Master

    Status
    Deton is offline

    Last Online
    27-02-2014 @ 23:13
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Canada
    Posts
    8,496
    CPU: i7 920, 4.2Ghz HT
    M/B: P6X58D Premium
    RAM: OCZ Flex EX PC3-17000 12GB
    GPU: Asus EAH5870
    • Deton's Full Spec's
      • Case:
      • Lian Li A70F
      • PSU:
      • Enermax Galaxy Evo 1250W
      • Cooling:
      • Custom H20 setup.
      • Sound:
      • Onboard
      • Monitor:
      • ViewSonic VX2435
      • OS:
      • Win 7 - 64bit
    Thanks
    45
    Thanked 1,174 Times in 1,026 Posts
    Points: 50,246, Level: 69
    Points: 50,246, Level: 69
    Level completed: 36%,
    Points required for next Level: 904
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 904
    Overall activity: 7.0%
    Overall activity: 7.0%

    Default Re: MCP35X Problem (Deton required)

    There are no moving mechanical part inside the pump, the impeller head moves by magnetic field. Try to lift the pump off the table, the towel you put under neath the pump, eventually will kill your pump if you test it long period of time.

+ Reply to Thread

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Similar Threads

  1. [ User Review ] Swiftech MCP35X + D5 PWM Pumps
    By bundymania in forum Cooling
    Replies: 4
    Last Post: 15-12-2012, 10:27
  2. MCP35X vs MCP655
    By bullydog in forum Cooling
    Replies: 3
    Last Post: 07-06-2011, 10:12
  3. Replies: 4
    Last Post: 28-02-2011, 02:33
  4. Swiftech New MCP35X Pump
    By Deton in forum Hardware News
    Replies: 0
    Last Post: 25-09-2010, 11:40
  5. Swiftech Unveils New High Performance MCP35X Pump
    By Lil' ½ Dead in forum Cooling
    Replies: 0
    Last Post: 16-09-2010, 21:46

Search tags for this page

buy mcp-35x impeller
,

cougars

,
mcp35x 2013
,
mcp35x fan 0
,
mcp35x pump fails to start
,
swiftech mcp655 or mcp35x
Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread