motherboards
Arctic
Arctic Feezer 7x
Results 1 to 5 of 5

Thread: Windows Xp no hard drive....

  1. #1
    Regular Member

    Status
    jayfunk is offline

    Last Online
    27-06-2012 @ 09:55
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    calgary, alberta, canada
    Posts
    537
    CPU: Core i7 990X @4.52
    M/B: Rampage III Extreme
    RAM: Kingston HyperX 12GB DDR3-1600 Mhz
    GPU: AMD 5970
    • jayfunk's Full Spec's
      • Case:
      • Antec 1200
      • PSU:
      • Silverstone Strider 1500W
      • Cooling:
      • gpu cooled by Freezone Elite.... cpu cooled by Boreas with.... 2x Scythe Ultra Kaze 3000rpm fans Diamond 7 thermal compound Apogee XT
      • Sound:
      • AuzenTech Home Theater 7.1
      • Monitor:
      • Samsung 305T 30"
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate
      • Misc:
      • 1999 plymouth voyager, gillette fusion power, makita 18 volt lithium ion drill combo set, 4 kids, 2 dogs, one lovebird
    Thanks
    281
    Thanked 26 Times in 26 Posts
    Points: 5,359, Level: 21
    Points: 5,359, Level: 21
    Level completed: 62%,
    Points required for next Level: 191
    Level completed: 62%, Points required for next Level: 191
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Windows Xp no hard drive....

    Hey Guys...
    Just thought Id throw this out there and see if anyone has any ideas. With the old Dell computer it wont start up suddenly and says that windows is missing a file. It suggests to repair it using the CD however when I try to do that it says that there is no hard drive detected and is unable to continue. Ive run the hard disk diagnostics and it passes and is working fine. It is also connected properly.
    Any ideas would be greatly appreciated.
    Happy holidays!!!

  2. #2
    Regular Member

    Status
    say what is offline

    Last Online
    05-02-2017 @ 18:13
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Florida
    Posts
    1,452
    CPU: i7-4790k @ 4.7
    M/B: Gigabyte Z97X Gaming 5
    RAM: 16 GB G.SKILL Ripjaws Z 2400MHz @stock timings
    GPU: Gigabyte GTX 1080
    • say what's Full Spec's
      • Case:
      • Cooler Master HAF XB Evo
      • PSU:
      • Evga 750 Something or another, Its full modular
      • Cooling:
      • Water
      • Monitor:
      • Acer 24 inch 144 Hz
      • OS:
      • Windows 10
    Thanks
    33
    Thanked 48 Times in 46 Posts
    Points: 15,142, Level: 37
    Points: 15,142, Level: 37
    Level completed: 37%,
    Points required for next Level: 508
    Level completed: 37%, Points required for next Level: 508
    Overall activity: 56.0%
    Overall activity: 56.0%

    Default

    try to do a clean install instead of repairing it
    What?

  3. #3
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 02:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

    Default

    Sounds like the operating system is corrupt. This happens sometimes if your overlook is not stable.

  4. #4
    Regular Member

    Status
    jayfunk is offline

    Last Online
    27-06-2012 @ 09:55
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    calgary, alberta, canada
    Posts
    537
    CPU: Core i7 990X @4.52
    M/B: Rampage III Extreme
    RAM: Kingston HyperX 12GB DDR3-1600 Mhz
    GPU: AMD 5970
    • jayfunk's Full Spec's
      • Case:
      • Antec 1200
      • PSU:
      • Silverstone Strider 1500W
      • Cooling:
      • gpu cooled by Freezone Elite.... cpu cooled by Boreas with.... 2x Scythe Ultra Kaze 3000rpm fans Diamond 7 thermal compound Apogee XT
      • Sound:
      • AuzenTech Home Theater 7.1
      • Monitor:
      • Samsung 305T 30"
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate
      • Misc:
      • 1999 plymouth voyager, gillette fusion power, makita 18 volt lithium ion drill combo set, 4 kids, 2 dogs, one lovebird
    Thanks
    281
    Thanked 26 Times in 26 Posts
    Points: 5,359, Level: 21
    Points: 5,359, Level: 21
    Level completed: 62%,
    Points required for next Level: 191
    Level completed: 62%, Points required for next Level: 191
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default

    thanks guys... this computer is not overclocked and looks like doing the clean install is the only choice. I just thought that someone else had another idea i could try. Ill give it a day or so see what comes up. Cheers and thanks for the replies! Keep em comin!!!

  5. #5
    Regular Member

    Status
    fuflo is offline

    Last Online
    26-02-2011 @ 04:48
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    under your bed
    Posts
    344
    CPU: Athlon 64 x2 5000+ am2 @ 2.6Ghz
    M/B: Asus M2N-E
    RAM: Corsair 2x 1gb DDR2
    GPU: Club3D 8800GTS
    • fuflo's Full Spec's
      • Case:
      • Aerocool Hi-Tech7 Pro
      • PSU:
      • 650w HorsePower
      • Sound:
      • Audigy 2 Platinum
      • OS:
      • WinXP sp3
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Points: 5,192, Level: 21
    Points: 5,192, Level: 21
    Level completed: 29%,
    Points required for next Level: 358
    Level completed: 29%, Points required for next Level: 358
    Overall activity: 83.0%
    Overall activity: 83.0%

    Default

    if it's says ntldr is missing, that means your partitions screwed up. either completely or just switched numbers. it might be possible to fix it by connecting the hard drive to some other computer and fixing boot.ini file according to your current partition table.

    but simple reinstall should also work and it's much less frustrating also if the repair option says there's no hard drive, it also might mean that your partition table is gone OR the pc has sata drive and the winxp cd your using doesn't have the drivers for it

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Is Your SSD More Reliable Than A Hard Drive?
    By Lil' Dead in forum Drives & Storage
    Replies: 7
    Last Post: 03-08-2011, 03:57
  2. Adding a Hard drive
    By Drdeath in forum Drives & Storage
    Replies: 5
    Last Post: 09-02-2011, 15:55
  3. Hard Drive Failing?
    By criss_glitch666 in forum General Hardware
    Replies: 8
    Last Post: 07-12-2009, 05:20
  4. what hard drive??
    By Geralt in forum Drives & Storage
    Replies: 20
    Last Post: 04-12-2009, 06:59
  5. Found on old hard drive
    By grumpydaddy in forum General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 27-03-2008, 14:18

Search tags for this page

There are currently no search tags.
Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread