motherboards
Arctic
Results 1 to 3 of 3

Thread: Boot Disk Failure

  1. #1
    Moderator

    Status
    Solara2xb is offline

    Last Online
    30-08-2017 @ 04:07
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Alta Loma, CA
    Posts
    5,172
    CPU: Intel i7 5930K / Intel i7 4820K / Intel i7 4790K
    M/B: ASUS X99 R5E / ASUS X79 Sabertooth / ASUS Z97 MVIIF
    RAM: 32GB Kingston DDR4 3000MHz / 32GB Corsair 1866MHz / 16GB HyperX Savage 2400MHz
    GPU: EVGA GTX780 TRI SLI Classy / EVGA GTX 780 SLI / XFX R9 290 (xfire) w XSPC WB
    • Solara2xb's Full Spec's
      • Case:
      • Corsair 750D / Corsair A540 / NZXT P630
      • PSU:
      • EVGA 1000G2 / Corsair AX1200 / Corsair AX1200
      • Cooling:
      • ALL Systems running Custom Water Cooling
      • Monitor:
      • 3x Dell 24" IPS on XFX Triple Stand 5760x1200
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate
    Thanks
    1,225
    Thanked 558 Times in 491 Posts
    Points: 221,036, Level: 100
    Points: 221,036, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Boot Disk Failure

    **Originally posted this in my work log but I don't think anyone saw it**
    Need some help!

    Hey Guys,

    Trying to see if you guys can help me resolve a issue I am having..
    I've been getting a boot disk failure with this set-up lately and I can't figure out why.

    I thought maybe the SSD was failing so I pulled it out and installed another one and its still doing the same thing..
    The weird thing its only does it sometimes.. Sometimes it will boot fine without problems.. then I would reboot and get the boot disk failure problem.. hit reset and it boots fine again..

    Thought it maybe also the Sata Cable.. Changed it out and still same problem. Tried a diff sata port on the MB and same problem..
    bio and all other firmware are up to date.. CPU is not OC right now its at stock settings...

    Sata settings in bio is set to ACHI, also reloaded os and had it in IDE before and same issue...
    I have trouble shooted everything I can think of...
    Problem started after one of the lan parties I went to where we had that lasted 18 hrs.. there was one session where we played BF3 non stop for 5 hrs..

    But heat was never a issue as temps on both cpu and gpu remained normal and never spiked..
    any help or suggestioned would be greatly appreciated..

    Kenny

  2. #2
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 02:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

    Default Re: Boot Disk Failure

    Try a different port

  3. #3
    Moderator

    Status
    Solara2xb is offline

    Last Online
    30-08-2017 @ 04:07
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Alta Loma, CA
    Posts
    5,172
    CPU: Intel i7 5930K / Intel i7 4820K / Intel i7 4790K
    M/B: ASUS X99 R5E / ASUS X79 Sabertooth / ASUS Z97 MVIIF
    RAM: 32GB Kingston DDR4 3000MHz / 32GB Corsair 1866MHz / 16GB HyperX Savage 2400MHz
    GPU: EVGA GTX780 TRI SLI Classy / EVGA GTX 780 SLI / XFX R9 290 (xfire) w XSPC WB
    • Solara2xb's Full Spec's
      • Case:
      • Corsair 750D / Corsair A540 / NZXT P630
      • PSU:
      • EVGA 1000G2 / Corsair AX1200 / Corsair AX1200
      • Cooling:
      • ALL Systems running Custom Water Cooling
      • Monitor:
      • 3x Dell 24" IPS on XFX Triple Stand 5760x1200
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate
    Thanks
    1,225
    Thanked 558 Times in 491 Posts
    Points: 221,036, Level: 100
    Points: 221,036, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Re: Boot Disk Failure

    Quote Originally Posted by Drdeath View Post
    Try a different port
    Tried it.. Same issue...

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. SSD Failure?
    By criss_glitch666 in forum Drives & Storage
    Replies: 15
    Last Post: 21-02-2012, 14:18
  2. XFX ATI 6950 2GB Ref Design Failure
    By Solara2xb in forum Graphics Cards
    Replies: 21
    Last Post: 11-01-2012, 01:35
  3. Wierd mobo failure during OC
    By Yblad in forum CPU Overclocking
    Replies: 0
    Last Post: 14-01-2010, 14:04
  4. Nvidia hit by a second mobile GPU failure lawsuit
    By News Team in forum Hardware News
    Replies: 0
    Last Post: 16-09-2008, 13:00
  5. power supply failure
    By say what in forum General Hardware
    Replies: 13
    Last Post: 26-05-2008, 04:47

Search tags for this page

asrock boot disk failure

,

boot disk failure ssd

,

viewsonic some hardware malfunction need startup disk

Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread