motherboards
Arctic
Arctic Feezer 7x
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 16 of 20

Thread: Power Supply Issue

  1. #1
    Regular Member

    Status
    Nyarlathotep is offline

    Last Online
    14-04-2012 @ 13:43
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    San Diego
    Posts
    707
    CPU: i5 2500k
    M/B: EVGA p67 FTW
    RAM: 4gig Corsair Dominator GT
    GPU: MSI GTX 580 Lightning XTREME x2
    • Nyarlathotep's Full Spec's
      • Case:
      • DangerDen LDR Tower 29
      • PSU:
      • Antec HCP 1200w
      • Cooling:
      • Custom watercooling loop 11 TB apollish fans
      • Monitor:
      • HP 2159m x3
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate
      • Misc:
      • R.A.T.7 Razer mechanical keyboard
    Thanks
    110
    Thanked 39 Times in 35 Posts
    Points: 3,724, Level: 17
    Points: 3,724, Level: 17
    Level completed: 69%,
    Points required for next Level: 126
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 126
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Power Supply Issue

    Just got my Coolermaster 900w power supply from Pureoverclock today (Thanks Pureoverclock!) and got it all installed and whatnot, however, the motherboard led doesn't turn on and neither does the PC. I plugged in my previous powersupply and the light turned on. What could the issue be?

  2. #2
    OC Jedi Master

    Status
    Deton is offline

    Last Online
    27-02-2014 @ 23:13
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Canada
    Posts
    8,493
    CPU: i7 920, 4.2Ghz HT
    M/B: P6X58D Premium
    RAM: OCZ Flex EX PC3-17000 12GB
    GPU: Asus EAH5870
    • Deton's Full Spec's
      • Case:
      • Lian Li A70F
      • PSU:
      • Enermax Galaxy Evo 1250W
      • Cooling:
      • Custom H20 setup.
      • Sound:
      • Onboard
      • Monitor:
      • ViewSonic VX2435
      • OS:
      • Win 7 - 64bit
    Thanks
    45
    Thanked 1,179 Times in 1,026 Posts
    Points: 50,246, Level: 69
    Points: 50,246, Level: 69
    Level completed: 36%,
    Points required for next Level: 904
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 904
    Overall activity: 7.0%
    Overall activity: 7.0%

    Default

    I think mobo compatibilty issue, have you try to google the issue?

  3. The following user thanks Deton For this above post:

    Nyarlathotep (02-03-2011)

  4. #3
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 02:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

    Default

    Double check all power sources are connected... Actually, triple check. Try booting up with 1 stick of ram and make sure it is populated in the right slot. If that works, reboot and populate all dimms.

  5. The following user thanks Drdeath For this above post:

    Nyarlathotep (02-03-2011)

  6. #4
    Banned

    Status
    Doctor_Death is offline

    Last Online
    25-02-2016 @ 12:04
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Punxsutawney, Pa. - USA
    Posts
    11,789
    CPU: Core i7 3930K
    M/B: ASRock X79 Extreme9
    RAM: 64GBs Kingston Beast 2133MHz
    GPU: Two EVGA GTX 690s in Quad SLI
    • Doctor_Death's Full Spec's
      • Case:
      • Corsair 900D
      • PSU:
      • Corsair AX1200i
      • Cooling:
      • Complete system cooled by EK Water Blocks
      • Sound:
      • Creative Sound Core 3D Audio 7.1
      • Monitor:
      • Dell U3011 30" 2560 x 1600 Res
      • OS:
      • Win 7 Ultimate 64Bit
      • Misc:
      • Asus Blu-Ray, Asus 24X DVD Burner, Max Mechanicalkeyboard / Razer Abyssus Mouse / Razer eXact Mat with wrist rest.
    Thanks
    339
    Thanked 2,582 Times in 1,551 Posts
    Points: 490,204, Level: 100
    Points: 490,204, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default

    when you reinstalled your old PSU you said the light came on, but did your system start ? I would go back and double check all your cable connections and make sure their nice and tight, also make sure the switch on the rear of the PSU is in the ON position.
    Last edited by Doctor_Death; 02-03-2011 at 09:29.

  7. The following user thanks Doctor_Death For this above post:

    Nyarlathotep (02-03-2011)

  8. #5
    Regular Member

    Status
    Nyarlathotep is offline

    Last Online
    14-04-2012 @ 13:43
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    San Diego
    Posts
    707
    CPU: i5 2500k
    M/B: EVGA p67 FTW
    RAM: 4gig Corsair Dominator GT
    GPU: MSI GTX 580 Lightning XTREME x2
    • Nyarlathotep's Full Spec's
      • Case:
      • DangerDen LDR Tower 29
      • PSU:
      • Antec HCP 1200w
      • Cooling:
      • Custom watercooling loop 11 TB apollish fans
      • Monitor:
      • HP 2159m x3
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate
      • Misc:
      • R.A.T.7 Razer mechanical keyboard
    Thanks
    110
    Thanked 39 Times in 35 Posts
    Points: 3,724, Level: 17
    Points: 3,724, Level: 17
    Level completed: 69%,
    Points required for next Level: 126
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 126
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default

    Yes the computer turned on, I went through and made sure the 24 pin and 4 pin cpu cables were attached and the PSU switch was in the on position. I'll try out Death's method and look up info on my motherboard.

  9. #6
    Regular Member

    Status
    Nyarlathotep is offline

    Last Online
    14-04-2012 @ 13:43
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    San Diego
    Posts
    707
    CPU: i5 2500k
    M/B: EVGA p67 FTW
    RAM: 4gig Corsair Dominator GT
    GPU: MSI GTX 580 Lightning XTREME x2
    • Nyarlathotep's Full Spec's
      • Case:
      • DangerDen LDR Tower 29
      • PSU:
      • Antec HCP 1200w
      • Cooling:
      • Custom watercooling loop 11 TB apollish fans
      • Monitor:
      • HP 2159m x3
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate
      • Misc:
      • R.A.T.7 Razer mechanical keyboard
    Thanks
    110
    Thanked 39 Times in 35 Posts
    Points: 3,724, Level: 17
    Points: 3,724, Level: 17
    Level completed: 69%,
    Points required for next Level: 126
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 126
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default

    OK, I did as DrDeath suggested and still no power, I'm guessing the PSU is dead?

  10. #7
    OC Jedi Padawan

    Status
    smduff is offline

    Last Online
    06-02-2016 @ 23:51
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    2,372
    CPU: AMD Phenom II X6 1055T@4GHz
    M/B: ASUS Crosshair V Formula
    RAM: 4 Gigs Mushkin 1600MHz
    GPU: VisionTek AMD Radeon 6970
    • smduff's Full Spec's
      • Case:
      • Danger Den Tower 21 Black Series
      • PSU:
      • Sentey GOLD 1000W
      • Cooling:
      • Custom Water- EK Supreme HF EK X360 Rad DD 5970 Block MCP655 6X Ultra Kaze 3000rpm 133.4cfm
      • Monitor:
      • LG Flatron 19"
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate 64bit
    Thanks
    109
    Thanked 518 Times in 476 Posts
    Points: 17,345, Level: 40
    Points: 17,345, Level: 40
    Level completed: 12%,
    Points required for next Level: 705
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 705
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default

    on the 20+4 pin plug stick a paper clip into the green wire and any black wire then power up the PSU, plug in some fans to see if they run, or if you have a volt meter check for voltages on the red, yellow wires.

  11. #8
    Banned

    Status
    Doctor_Death is offline

    Last Online
    25-02-2016 @ 12:04
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Punxsutawney, Pa. - USA
    Posts
    11,789
    CPU: Core i7 3930K
    M/B: ASRock X79 Extreme9
    RAM: 64GBs Kingston Beast 2133MHz
    GPU: Two EVGA GTX 690s in Quad SLI
    • Doctor_Death's Full Spec's
      • Case:
      • Corsair 900D
      • PSU:
      • Corsair AX1200i
      • Cooling:
      • Complete system cooled by EK Water Blocks
      • Sound:
      • Creative Sound Core 3D Audio 7.1
      • Monitor:
      • Dell U3011 30" 2560 x 1600 Res
      • OS:
      • Win 7 Ultimate 64Bit
      • Misc:
      • Asus Blu-Ray, Asus 24X DVD Burner, Max Mechanicalkeyboard / Razer Abyssus Mouse / Razer eXact Mat with wrist rest.
    Thanks
    339
    Thanked 2,582 Times in 1,551 Posts
    Points: 490,204, Level: 100
    Points: 490,204, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default

    I doubt Jake would send you a dead PSU.

  12. #9
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 02:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

    Default

    I did have a problem with a compatability issue a few weeks ago. The PSU was far above specs. 850W over 60 amp rail... Didi not work. Put my Corsair HX1000 in and boom. Same with the Nexus 1100. It worked also. It was a compatability issue.

    Try the memory. Sometimes the memory has to re-populate. Use 1 stick and make sure it is proper slot. If that doesn't work, it is either a memoery or PSU compatability issue.
    Last edited by Drdeath; 02-03-2011 at 15:53.

  13. #10
    Regular Member

    Status
    Nyarlathotep is offline

    Last Online
    14-04-2012 @ 13:43
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    San Diego
    Posts
    707
    CPU: i5 2500k
    M/B: EVGA p67 FTW
    RAM: 4gig Corsair Dominator GT
    GPU: MSI GTX 580 Lightning XTREME x2
    • Nyarlathotep's Full Spec's
      • Case:
      • DangerDen LDR Tower 29
      • PSU:
      • Antec HCP 1200w
      • Cooling:
      • Custom watercooling loop 11 TB apollish fans
      • Monitor:
      • HP 2159m x3
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate
      • Misc:
      • R.A.T.7 Razer mechanical keyboard
    Thanks
    110
    Thanked 39 Times in 35 Posts
    Points: 3,724, Level: 17
    Points: 3,724, Level: 17
    Level completed: 69%,
    Points required for next Level: 126
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 126
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default

    LMAO! I solved the issue. I called Cooler Master tech support and they told me my mobo wasn't "high end" enough for the power supply

    I was like "..." so I'll be saving the PSU for my Mountain Mods build, haha.

    I decided to order the Corsair 850hx, based on the sheer amount of positive reviews, both professional and user, looks to be a good supply to replace my POS 700w, lmao. Thanks for your help, guys!

  14. #11
    OC Jedi Master

    Status
    Deton is offline

    Last Online
    27-02-2014 @ 23:13
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Canada
    Posts
    8,493
    CPU: i7 920, 4.2Ghz HT
    M/B: P6X58D Premium
    RAM: OCZ Flex EX PC3-17000 12GB
    GPU: Asus EAH5870
    • Deton's Full Spec's
      • Case:
      • Lian Li A70F
      • PSU:
      • Enermax Galaxy Evo 1250W
      • Cooling:
      • Custom H20 setup.
      • Sound:
      • Onboard
      • Monitor:
      • ViewSonic VX2435
      • OS:
      • Win 7 - 64bit
    Thanks
    45
    Thanked 1,179 Times in 1,026 Posts
    Points: 50,246, Level: 69
    Points: 50,246, Level: 69
    Level completed: 36%,
    Points required for next Level: 904
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 904
    Overall activity: 7.0%
    Overall activity: 7.0%

    Default

    Quote Originally Posted by Nyarlathotep View Post
    LMAO! I solved the issue. I called Cooler Master tech support and they told me my mobo wasn't "high end" enough for the power supply

    I was like "..." so I'll be saving the PSU for my Mountain Mods build, haha.

    I decided to order the Corsair 850hx, based on the sheer amount of positive reviews, both professional and user, looks to be a good supply to replace my POS 700w, lmao. Thanks for your help, guys!
    Didn't I say...
    Quote Originally Posted by Deton View Post
    I think mobo compatibilty issue, have you try to google the issue?

  15. #12
    Regular Member

    Status
    Nyarlathotep is offline

    Last Online
    14-04-2012 @ 13:43
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    San Diego
    Posts
    707
    CPU: i5 2500k
    M/B: EVGA p67 FTW
    RAM: 4gig Corsair Dominator GT
    GPU: MSI GTX 580 Lightning XTREME x2
    • Nyarlathotep's Full Spec's
      • Case:
      • DangerDen LDR Tower 29
      • PSU:
      • Antec HCP 1200w
      • Cooling:
      • Custom watercooling loop 11 TB apollish fans
      • Monitor:
      • HP 2159m x3
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate
      • Misc:
      • R.A.T.7 Razer mechanical keyboard
    Thanks
    110
    Thanked 39 Times in 35 Posts
    Points: 3,724, Level: 17
    Points: 3,724, Level: 17
    Level completed: 69%,
    Points required for next Level: 126
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 126
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default

    Quote Originally Posted by Deton View Post
    Didn't I say...
    I googled it but found nothing to indicate it wouldn't work with my board.

  16. #13
    OC Jedi Padawan

    Status
    smduff is offline

    Last Online
    06-02-2016 @ 23:51
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    2,372
    CPU: AMD Phenom II X6 1055T@4GHz
    M/B: ASUS Crosshair V Formula
    RAM: 4 Gigs Mushkin 1600MHz
    GPU: VisionTek AMD Radeon 6970
    • smduff's Full Spec's
      • Case:
      • Danger Den Tower 21 Black Series
      • PSU:
      • Sentey GOLD 1000W
      • Cooling:
      • Custom Water- EK Supreme HF EK X360 Rad DD 5970 Block MCP655 6X Ultra Kaze 3000rpm 133.4cfm
      • Monitor:
      • LG Flatron 19"
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate 64bit
    Thanks
    109
    Thanked 518 Times in 476 Posts
    Points: 17,345, Level: 40
    Points: 17,345, Level: 40
    Level completed: 12%,
    Points required for next Level: 705
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 705
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default

    Glad you got it sorted out.

  17. #14
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 02:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

    Default

    Corsair HX series is very good. Enjoy.

  18. #15
    Banned

    Status
    Doctor_Death is offline

    Last Online
    25-02-2016 @ 12:04
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Punxsutawney, Pa. - USA
    Posts
    11,789
    CPU: Core i7 3930K
    M/B: ASRock X79 Extreme9
    RAM: 64GBs Kingston Beast 2133MHz
    GPU: Two EVGA GTX 690s in Quad SLI
    • Doctor_Death's Full Spec's
      • Case:
      • Corsair 900D
      • PSU:
      • Corsair AX1200i
      • Cooling:
      • Complete system cooled by EK Water Blocks
      • Sound:
      • Creative Sound Core 3D Audio 7.1
      • Monitor:
      • Dell U3011 30" 2560 x 1600 Res
      • OS:
      • Win 7 Ultimate 64Bit
      • Misc:
      • Asus Blu-Ray, Asus 24X DVD Burner, Max Mechanicalkeyboard / Razer Abyssus Mouse / Razer eXact Mat with wrist rest.
    Thanks
    339
    Thanked 2,582 Times in 1,551 Posts
    Points: 490,204, Level: 100
    Points: 490,204, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default

    Are you sure the Corsair 850W is going to work with your board ?

  19. #16
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 02:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

    Default

    Looks like it from his system specs.800W will be plenty

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Which Power Supply To Get For My System???
    By yoel in forum General Hardware
    Replies: 9
    Last Post: 24-05-2011, 15:39
  2. Power Supply Improvement
    By brett2014 in forum General Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 02-04-2011, 17:42
  3. Power Supply's
    By atomicvai in forum General Hardware
    Replies: 8
    Last Post: 14-03-2010, 18:54
  4. Sharkoon Out With New Rush Power Power Supply Series
    By News Team in forum Hardware News
    Replies: 0
    Last Post: 19-12-2009, 06:40
  5. Power supply suggestions
    By grumpydaddy in forum General Hardware
    Replies: 5
    Last Post: 05-09-2008, 04:34

Search tags for this page

There are currently no search tags.
Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread