motherboards
Results 1 to 3 of 3

Thread: XMP Safe Mode Question happened once

  1. #1
    Member

    Status
    sew333 is offline

    Last Online
    02-02-2018 @ 16:10
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    64
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 2,777, Level: 15
    Points: 2,777, Level: 15
    Level completed: 9%,
    Points required for next Level: 273
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 273
    Overall activity: 61.0%
    Overall activity: 61.0%

    Default XMP Safe Mode Question happened once

    Hi. My mobo is Asus Z370 Pro Gaming. And rams: Gskill 2x8GB 2133mhz ( XMP 3000mhz ).
    Cpu 8700K. When i choose in UEFI first time XMP profile i saved and booted fine to UEFI.
    I turn off pc,turn on again after 2 hours, and then, i met screen:
    THE SYSTEM HAS POSTED IN SAFE MODE.
    This happened just once. Now its booting fine,but i dont know why it booted just once with this message.


    This is screen from internet ( not my pc ) ,but the same msg to show:




    This occured when pc was off some time , 4 hours . And then.



    I tried to reproduce this warning but i am not able to do that. Reverting to standard and then again to XMP save. Turn off pc by power button. But not warning. Any ideas why it happened just once,and still its something wrong?




    I turn off my pc again for 12 hours,booted in morning, and fine again. But i want to be sure thats all is ok.
    Memtest not showing errors also.
    Really appreciate it for help. This is my new pc.

  2. #2
    Moderator

    Status
    vinman is offline

    Last Online
    Today @ 12:45
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Los Angeles Orange Cty
    Posts
    4,361
    CPU: Intel Core i7 - 4770K
    M/B: MSI Z87 MPOWER
    RAM: 32 GB DDR3 2400 G.SKILL SNIPER
    GPU: 2X- EVGA GFORCE GTX 960 4GB FTW
    • vinman's Full Spec's
      • Case:
      • Phanteks Enthoo Lux
      • PSU:
      • EVGA SUPERNOVA P2 PLATNIUM 1200W PSU
      • Cooling:
      • AirPlex 360 rad Airplex Pro 240 slim rad Swiftech MCP 655 Pump XSPC RAYSTORM CPU Water Block Monsoon Premium Modular 2 bay Reservoir
      • Sound:
      • On Board
      • Monitor:
      • 27 inch BENQ HDMI
      • OS:
      • Win10 PRO 64bit
      • Misc:
      • GAMING G710 KEYBOARD, DM 1 Pro Gaming mouse
    Thanks
    1,268
    Thanked 665 Times in 542 Posts
    Points: 66,990, Level: 80
    Points: 66,990, Level: 80
    Level completed: 34%,
    Points required for next Level: 1,060
    Level completed: 34%, Points required for next Level: 1,060
    Overall activity: 88.0%
    Overall activity: 88.0%

    Default Re: XMP Safe Mode Question happened once

    Just A glitch I would think as you dident overclock anything I presume?

  3. #3
    Member

    Status
    sew333 is offline

    Last Online
    02-02-2018 @ 16:10
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    64
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 2,777, Level: 15
    Points: 2,777, Level: 15
    Level completed: 9%,
    Points required for next Level: 273
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 273
    Overall activity: 61.0%
    Overall activity: 61.0%

    Default Re: XMP Safe Mode Question happened once

    Only XMP.

    Somebody said this to me :"It's not a bug, as I said, it depends what else is programmed into the XMP profile that's causing the instability. Training failure is training failure"




    I tried to reproduce this warning but i am not able to do that. Turning off pc turning on pc again many times,without fail safe mode. It happened once.
    So still should i be worry or just ignore that single occurence?


    Few times, i turn off my pc for 12 hours,booted in morning, and fine again. But i want to be sure thats all is ok.
    Memtest not showing errors also.
    Really appreciate it for help. This is my new pc.


    Also pc working stable with XMP profile.

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. So a funny thing happened to me this weekend
    By Mgutierrez33 in forum General Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 23-07-2014, 23:39
  2. What happened to the Crucial Ballistix Sport giveaway?
    By TeeBlack in forum Announcements
    Replies: 19
    Last Post: 26-09-2012, 21:25
  3. What happened to shattered?
    By 4hams in forum General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 29-07-2010, 00:05
  4. what's happened to pureoverclock?
    By Jameson in forum Announcements
    Replies: 1
    Last Post: 09-05-2008, 23:10

Search tags for this page

There are currently no search tags.
Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread