motherboards
Arctic
Arctic Feezer 7x
Results 1 to 4 of 4

Thread: Weird resolution problem after hooking up led tv

  1. #1
    Member

    Status
    DDesign is offline

    Last Online
    23-01-2011 @ 04:39
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    67
    CPU: Intel Q9550 E0 2.8 MHz @ 4.0 MHz "under water"
    M/B: Evga 790i Ultra
    RAM: DDR3 4 GB Patriot Viper 2000Mhz 8-8-8-21
    GPU: EVGA GTX 280 HC overclocked
    • DDesign's Full Spec's
      • Case:
      • Antec 900
      • PSU:
      • OCZ elitexstream 1000w
      • Cooling:
      • CPU: Swiftech Apogee GTZ GPU: EVGA HydroCopper 16 WB Pump: Swiftech MCP-655 pump Resevoir:Primochill Typhoon Resevoir Radiator:2 Feser-X 120mm & 1 Danger Den X-Flow Extreme 120mm Tubing: Feser 1/2 tubing w/ UV anti-kink coil
      • Sound:
      • HD audio
      • Monitor:
      • 2X Samsung TOC 22" HD 2ms Monitor
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate
      • Misc:
      • Saitek Cyborg multi-LED Keyboard Razor Lachesis 4000 DPI mouse Logitech Z-5550 5.1 surround THX MONSTER Optical Monster Dr.Dre Beats Audio Solo's
    Thanks
    2
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Points: 2,494, Level: 14
    Points: 2,494, Level: 14
    Level completed: 15%,
    Points required for next Level: 256
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 256
    Overall activity: 48.0%
    Overall activity: 48.0%

    Default Weird resolution problem after hooking up led tv

    Having a weird and highly annoying problem.. I have had a dual monitor setup for a long time. I just recently purchased a new led tv which im eventually going to duplicate one of my screens and hang it above my other two monitors. For now its next to my computer so ill try to explain what happened.

    My main monitor is DVI and the other monitor is hooked up through VGA. Since i got my new led tv i like to hook up my computer to my tv using the DVI from my main monitor to watch movies,shows,etc as i wait for my new cables and mount. Ive done this 2-3 times since i got the new tv and had no problems hooking it up back and fourth. yesterday i did the same thing but this time after hooking my DVI back up to my main monitor my second monitor (vga) resolution is off and bigger then the actual screen.

    I have...

    *Obviously checked resolutions
    *installed new drivers for video card (GTX 280 Hc16)
    *uninstalled and reinstalled drivers for monitors new
    *unplugged everything and rebooted everything
    *reset resolution at boot-up
    *plugged my main displays dvi into the dvi port in my external monitor but recieve same resolution problem

    Thanks for your help..

  2. #2
    OC Jedi Padawan

    Status
    smduff is offline

    Last Online
    06-02-2016 @ 22:51
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    2,372
    CPU: AMD Phenom II X6 1055T@4GHz
    M/B: ASUS Crosshair V Formula
    RAM: 4 Gigs Mushkin 1600MHz
    GPU: VisionTek AMD Radeon 6970
    • smduff's Full Spec's
      • Case:
      • Danger Den Tower 21 Black Series
      • PSU:
      • Sentey GOLD 1000W
      • Cooling:
      • Custom Water- EK Supreme HF EK X360 Rad DD 5970 Block MCP655 6X Ultra Kaze 3000rpm 133.4cfm
      • Monitor:
      • LG Flatron 19"
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate 64bit
    Thanks
    109
    Thanked 518 Times in 476 Posts
    Points: 17,345, Level: 40
    Points: 17,345, Level: 40
    Level completed: 12%,
    Points required for next Level: 705
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 705
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default

    try holding down the ctrl button and rolling the wheel button on your mouse.

  3. #3
    Member

    Status
    DDesign is offline

    Last Online
    23-01-2011 @ 04:39
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    67
    CPU: Intel Q9550 E0 2.8 MHz @ 4.0 MHz "under water"
    M/B: Evga 790i Ultra
    RAM: DDR3 4 GB Patriot Viper 2000Mhz 8-8-8-21
    GPU: EVGA GTX 280 HC overclocked
    • DDesign's Full Spec's
      • Case:
      • Antec 900
      • PSU:
      • OCZ elitexstream 1000w
      • Cooling:
      • CPU: Swiftech Apogee GTZ GPU: EVGA HydroCopper 16 WB Pump: Swiftech MCP-655 pump Resevoir:Primochill Typhoon Resevoir Radiator:2 Feser-X 120mm & 1 Danger Den X-Flow Extreme 120mm Tubing: Feser 1/2 tubing w/ UV anti-kink coil
      • Sound:
      • HD audio
      • Monitor:
      • 2X Samsung TOC 22" HD 2ms Monitor
      • OS:
      • Windows 7 Ultimate
      • Misc:
      • Saitek Cyborg multi-LED Keyboard Razor Lachesis 4000 DPI mouse Logitech Z-5550 5.1 surround THX MONSTER Optical Monster Dr.Dre Beats Audio Solo's
    Thanks
    2
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Points: 2,494, Level: 14
    Points: 2,494, Level: 14
    Level completed: 15%,
    Points required for next Level: 256
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 256
    Overall activity: 48.0%
    Overall activity: 48.0%

    Default

    thanks but my main monitor is looking perfect..my second monitor is actually detecting that the screen is bigger then it is because when i switch out of wide in my monitors setting i get a big black bar on the right side of my screen proportional to the distance the screen would extend when it is in wide mode.

  4. #4
    Regular Member

    Status
    Dougofthenorth is offline

    Last Online
    21-10-2012 @ 14:42
    Join Date
    May 2009
    Location
    Ottawa Ontario Canada
    Posts
    251
    CPU: i7 920 @ 3.7GHz
    M/B: P6T-DX-V2
    RAM: 6.0GB HyperX DDR3 1600 Tri-Channel CL9
    GPU: (QuadFire) CrossFired Twin Sapphire 4870X2s
    • Dougofthenorth's Full Spec's
      • Case:
      • TT Armour+ VH6000
      • PSU:
      • 1200 Watt TT Toughpower Cable Management W0133
      • Cooling:
      • Sound:
      • Xfi Platinum with I/O
      • Monitor:
      • HP L2445m 24" WS
      • OS:
      • Win7 Pro 64 bit SP2 (2 selectable drives)
      • Misc:
      • 3 StarTech Hotswapable SATA II aluminum drawers & caddies Geek Squad & Monster backups & protectors Logitech 5.1 THX speakers, Pioneer 205 BR R/W, LG BR R. Printers: HP Colour laser, Epson R380 printers. Epson 1260 scanner, Firewire 2Gb ExHDD
    Thanks
    45
    Thanked 21 Times in 20 Posts
    Points: 3,759, Level: 17
    Points: 3,759, Level: 17
    Level completed: 78%,
    Points required for next Level: 91
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 91
    Overall activity: 14.0%
    Overall activity: 14.0%

    Default

    RE: " after hooking my DVI back up to my main monitor my second monitor (vga) resolution is off and bigger then the actual screen."

    What is the setting in the monitor's menu (OSD)

    One to one
    Auto
    Fill screen
    etc etc

    Did you try that?

    Also, in the mobiyor's OSD what is the input set at
    DVI
    VGA
    etc etc
    Regards, Doug

    Save Turtles http://turtleshelltortue.org/

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. weird problem
    By say what in forum Graphics Cards
    Replies: 6
    Last Post: 07-04-2010, 15:27
  2. Weird overclocking problem.
    By wheelsdeal in forum CPU Overclocking
    Replies: 7
    Last Post: 21-12-2009, 01:12
  3. Weird temps on my i7 965. Any advice?
    By lzxhenry in forum Cooling
    Replies: 5
    Last Post: 31-07-2009, 17:12
  4. Pureoverclock in weird positions.
    By Gareth in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 29-05-2008, 01:54
  5. Weird water problems (HELP)
    By Ebeneezer Goode in forum Cooling
    Replies: 8
    Last Post: 22-03-2007, 05:13

Search tags for this page

computer hooked up to tv resolution issue
,
computer to pc resolution problems
,

how to fix color resolution on led tv

,
how to fix computer resolution problem
,
pc monitor weird after hooking 360 up to it
,
samsung led monitor resolution problem
,
tv hooked up to computer color off
,

tv weird colors when hooked up to computer

,

weird resolution on tv

,
wrong resolution when hooked up to tv
Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread