motherboards
Arctic Feezer 13x
Arctic Feezer 13x
Results 1 to 14 of 14

Thread: Lost I.E.

  1. #1
    Regular Member

    Status
    ChuckR is offline

    Last Online
    22-06-2017 @ 13:21
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Las Vegas, Nevada
    Posts
    216
    CPU: Intel 930
    M/B: AusTeK P6X58D-E
    RAM: Kingston 12gb DDR3
    GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3GB SC GAMING
    • ChuckR's Full Spec's
      • Case:
      • Silverstone FT02
      • PSU:
      • SeaSonic X750W Gold
      • Cooling:
      • Xigmatex Dark Knight
      • Monitor:
      • HP ZR24w
      • OS:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Misc:
      • Kingston 128gb SSDNow TSSTcorp CDDVDW
    Thanks
    101
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Points: 7,566, Level: 26
    Points: 7,566, Level: 26
    Level completed: 3%,
    Points required for next Level: 584
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 584
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Question Lost I.E.

    During cleanup, I removed Windows 7 Professional(64bit) I.E.. This also killed Windows Media Player. I do have VLC as a backup. I tried 2 different downloads of I.E. 11 and both wouldn't install. No Error messages. Just said it failed to install.
    I tried EIE11_EN-US_WOL_WIN764
    And IE11-Windows6.1

    Any suggestions, or should I just not worry and stay with FireFox and Chrome?

  2. #2
    Moderator

    Status
    Smiki007 is offline

    Last Online
    Today @ 09:43
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Lima, Peru
    Posts
    2,445
    CPU: ThreadRipper 2950X @4.1Ghz
    M/B: MSI Meg X399 Creation
    RAM: 64GB G.Skill Trident Z RGB 3000
    GPU: 2x Aorus GTX 1080Ti Waterforce WB Xtreme
    • Smiki007's Full Spec's
      • Case:
      • Thermaltake Core X9
      • PSU:
      • EVGA Supernova 1600W 80+ G2
      • Cooling:
      • 2x Enermax NEOChanger Res/Pump Combo + 2x Swiftech Xtreme FLow 360mm Rads + ACool Nexxos XT45 240mm Rad + EKWB Pom / Nickel Full Cover TR4 Water Block)
      • Monitor:
      • ASUS VG278H 3D
      • OS:
      • W10 Pro v.1809
    Thanks
    247
    Thanked 299 Times in 267 Posts
    Points: 111,030, Level: 100
    Points: 111,030, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Re: Lost I.E.

    Quote Originally Posted by ChuckR View Post
    During cleanup, I removed Windows 7 Professional(64bit) I.E.. This also killed Windows Media Player. I do have VLC as a backup. I tried 2 different downloads of I.E. 11 and both wouldn't install. No Error messages. Just said it failed to install.
    I tried EIE11_EN-US_WOL_WIN764
    And IE11-Windows6.1

    Any suggestions, or should I just not worry and stay with FireFox and Chrome?
    Have you tried this one:
    EIE11_EN-US_MCM_WIN764.EXE
    https://download.microsoft.com/download/2/9/4/29413F94-2ACF-496A-AD9C-8F43598510B7/EIE11_EN-US_MCM_WIN764.EXE

    Always look beyond the limits...

  3. #3
    Regular Member

    Status
    ChuckR is offline

    Last Online
    22-06-2017 @ 13:21
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Las Vegas, Nevada
    Posts
    216
    CPU: Intel 930
    M/B: AusTeK P6X58D-E
    RAM: Kingston 12gb DDR3
    GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3GB SC GAMING
    • ChuckR's Full Spec's
      • Case:
      • Silverstone FT02
      • PSU:
      • SeaSonic X750W Gold
      • Cooling:
      • Xigmatex Dark Knight
      • Monitor:
      • HP ZR24w
      • OS:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Misc:
      • Kingston 128gb SSDNow TSSTcorp CDDVDW
    Thanks
    101
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Points: 7,566, Level: 26
    Points: 7,566, Level: 26
    Level completed: 3%,
    Points required for next Level: 584
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 584
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Re: Lost I.E.

    Quote Originally Posted by Smiki007 View Post
    Have you tried this one:
    EIE11_EN-US_MCM_WIN764.EXE
    https://download.microsoft.com/download/2/9/4/29413F94-2ACF-496A-AD9C-8F43598510B7/EIE11_EN-US_MCM_WIN764.EXE
    I just tried it and got the same results. Install stopped and Windows is looking for a fix.

  4. #4
    Moderator

    Status
    Smiki007 is offline

    Last Online
    Today @ 09:43
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Lima, Peru
    Posts
    2,445
    CPU: ThreadRipper 2950X @4.1Ghz
    M/B: MSI Meg X399 Creation
    RAM: 64GB G.Skill Trident Z RGB 3000
    GPU: 2x Aorus GTX 1080Ti Waterforce WB Xtreme
    • Smiki007's Full Spec's
      • Case:
      • Thermaltake Core X9
      • PSU:
      • EVGA Supernova 1600W 80+ G2
      • Cooling:
      • 2x Enermax NEOChanger Res/Pump Combo + 2x Swiftech Xtreme FLow 360mm Rads + ACool Nexxos XT45 240mm Rad + EKWB Pom / Nickel Full Cover TR4 Water Block)
      • Monitor:
      • ASUS VG278H 3D
      • OS:
      • W10 Pro v.1809
    Thanks
    247
    Thanked 299 Times in 267 Posts
    Points: 111,030, Level: 100
    Points: 111,030, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Re: Lost I.E.

    You can always try System Restore (before cleaning ie11), to restore your system to state before the cleaning, then try to uninstall ie11 en install it again.

    Always look beyond the limits...

  5. #5
    Regular Member

    Status
    ChuckR is offline

    Last Online
    22-06-2017 @ 13:21
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Las Vegas, Nevada
    Posts
    216
    CPU: Intel 930
    M/B: AusTeK P6X58D-E
    RAM: Kingston 12gb DDR3
    GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3GB SC GAMING
    • ChuckR's Full Spec's
      • Case:
      • Silverstone FT02
      • PSU:
      • SeaSonic X750W Gold
      • Cooling:
      • Xigmatex Dark Knight
      • Monitor:
      • HP ZR24w
      • OS:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Misc:
      • Kingston 128gb SSDNow TSSTcorp CDDVDW
    Thanks
    101
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Points: 7,566, Level: 26
    Points: 7,566, Level: 26
    Level completed: 3%,
    Points required for next Level: 584
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 584
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Re: Lost I.E.

    Before I get that deep, I am going to try and install under SAFE.

  6. #6
    Core Member

    Status
    Ciarlatano is offline

    Last Online
    08-09-2017 @ 14:12
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    NYC Metro Area
    Posts
    816
    CPU: Intel 4790K @ 4.6GHz
    M/B: ASUS Z97 Sabertooth
    RAM: 16GB Patriot Viper Xtreme D4 2133
    GPU: nVidia GTX 780 Reference
    • Ciarlatano's Full Spec's
      • Case:
      • Phanteks Evolv ATX
      • PSU:
      • be quiet! DPP 10 1000W
      • Cooling:
      • EKWB Supremacy EVO, Swiftech Komodo NV-LE, D5 PWM Monsoon MMRS HWL Nemesis 360GTS 3 Phanteks F120MP, 3 Phanteks F140SP
      • Sound:
      • ASUS Essence STX
      • Monitor:
      • ASUS 24"
      • OS:
      • Windows 7 64
    Thanks
    3
    Thanked 122 Times in 105 Posts
    Points: 20,344, Level: 43
    Points: 20,344, Level: 43
    Level completed: 55%,
    Points required for next Level: 406
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 406
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Re: Lost I.E.

    I had this happen to me, and it drove me batty trying to get it straightened out. I would have ignored it if it weren't for the fact that I can only log into a site required for my work using IE. I'm trying to remember how I finally got it working. I seem to remember having to delete a registry entry and a second file from MS being involved. If it comes to me I will post it.

  7. #7
    Moderator

    Status
    Smiki007 is offline

    Last Online
    Today @ 09:43
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Lima, Peru
    Posts
    2,445
    CPU: ThreadRipper 2950X @4.1Ghz
    M/B: MSI Meg X399 Creation
    RAM: 64GB G.Skill Trident Z RGB 3000
    GPU: 2x Aorus GTX 1080Ti Waterforce WB Xtreme
    • Smiki007's Full Spec's
      • Case:
      • Thermaltake Core X9
      • PSU:
      • EVGA Supernova 1600W 80+ G2
      • Cooling:
      • 2x Enermax NEOChanger Res/Pump Combo + 2x Swiftech Xtreme FLow 360mm Rads + ACool Nexxos XT45 240mm Rad + EKWB Pom / Nickel Full Cover TR4 Water Block)
      • Monitor:
      • ASUS VG278H 3D
      • OS:
      • W10 Pro v.1809
    Thanks
    247
    Thanked 299 Times in 267 Posts
    Points: 111,030, Level: 100
    Points: 111,030, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Re: Lost I.E.

    Quote Originally Posted by ChuckR View Post
    Before I get that deep, I am going to try and install under SAFE.
    Try this (watch video) first:

    Always look beyond the limits...

  8. #8
    Gu3
    Regular Member

    Status
    Gu3 is offline

    Last Online
    18-04-2019 @ 13:45
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Haymarket VA, USA
    Posts
    987
    CPU: i7-4770K @ 4GHZ
    M/B: MSI Z87 MPOWER ATX LGA1150
    RAM: 32GB (2 X Crucial 16GB Ballistix Elite (2 x 8GB) CAS 9, DDR3 1866 )
    GPU: EVGA GeForce GTX 760 4GB Dual FTW ACX
    • Gu3's Full Spec's
      • Case:
      • Fractal Design Define R4 Blackout
      • PSU:
      • Seasonic XPS2 / 660W / 660 Platinum
      • Cooling:
      • Swiftech ApogeeXL Water Block Alphacool NexXxos ST30 Full Copper Slim Profile Dual 120mm Radiator EK DDC X-RES Top 140 with 3.2 Pump (PWM) Pump/Res Primochill LST 3/8x5/8" Tubing BitsPower Premium Black Matt Compression Fittings Cougar CF-V12HPB Fans Monsoon Silver Bullet
      • Monitor:
      • 3 x Asus VS247H-P 23.6"
      • OS:
      • Linux Mint 18.1
      • Misc:
      • System Name: Dark Matter Build: http://pcpartpicker.com/b/rrccCJ BIOS Overclock to 4GHZ. Memory @ Stock Speed. Purely an amateur, built for HandBrake.
    Thanks
    111
    Thanked 112 Times in 103 Posts
    Points: 8,632, Level: 27
    Points: 8,632, Level: 27
    Level completed: 81%,
    Points required for next Level: 118
    Level completed: 81%, Points required for next Level: 118
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Re: Lost I.E.

    I'm kinda wishing you knew how you did it. I could live with IE never being on my machine again...lol

    Wish I had an answer, but hopefully Smiki's video will help!

    Good Luck.

  9. #9
    Regular Member

    Status
    ChuckR is offline

    Last Online
    22-06-2017 @ 13:21
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Las Vegas, Nevada
    Posts
    216
    CPU: Intel 930
    M/B: AusTeK P6X58D-E
    RAM: Kingston 12gb DDR3
    GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3GB SC GAMING
    • ChuckR's Full Spec's
      • Case:
      • Silverstone FT02
      • PSU:
      • SeaSonic X750W Gold
      • Cooling:
      • Xigmatex Dark Knight
      • Monitor:
      • HP ZR24w
      • OS:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Misc:
      • Kingston 128gb SSDNow TSSTcorp CDDVDW
    Thanks
    101
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Points: 7,566, Level: 26
    Points: 7,566, Level: 26
    Level completed: 3%,
    Points required for next Level: 584
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 584
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Re: Lost I.E.

    I looked at the video and went to Windows Features and Internet Explorer is not listed.

    Is it possible to Re-Install IE from the Windows 7 Disk?
    Last edited by ChuckR; 05-11-2015 at 20:20. Reason: More Info

  10. #10
    Regular Member

    Status
    calemus is offline

    Last Online
    22-08-2017 @ 23:03
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1,230
    Thanks
    291
    Thanked 82 Times in 79 Posts
    Points: 11,185, Level: 31
    Points: 11,185, Level: 31
    Level completed: 91%,
    Points required for next Level: 65
    Level completed: 91%, Points required for next Level: 65
    Overall activity: 99.3%
    Overall activity: 99.3%

    Default Re: Lost I.E.

    yes

    control pnael> programs & features> turn windows features on or off

    but honestly your only doing yourself wrong using IE

    when i install windows that is at the TOP of the list of things i UNINSTALL

    all of windows is evil.
    the windows to the internetz with thier viewers aint no different
    learning is good .....understanding is better .....pleas teach with wisdom............................................ ..............calemus

  11. #11
    Regular Member

    Status
    ChuckR is offline

    Last Online
    22-06-2017 @ 13:21
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Las Vegas, Nevada
    Posts
    216
    CPU: Intel 930
    M/B: AusTeK P6X58D-E
    RAM: Kingston 12gb DDR3
    GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3GB SC GAMING
    • ChuckR's Full Spec's
      • Case:
      • Silverstone FT02
      • PSU:
      • SeaSonic X750W Gold
      • Cooling:
      • Xigmatex Dark Knight
      • Monitor:
      • HP ZR24w
      • OS:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Misc:
      • Kingston 128gb SSDNow TSSTcorp CDDVDW
    Thanks
    101
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Points: 7,566, Level: 26
    Points: 7,566, Level: 26
    Level completed: 3%,
    Points required for next Level: 584
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 584
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Re: Lost I.E.

    Additional Problem is that "HELP and Support" in the START menu WILL NOT WORK. It says to visit a Windows Website but won't even connect to it or supply a full website.

  12. #12
    Moderator

    Status
    vinman is offline

    Last Online
    15-09-2020 @ 01:11
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Los Angeles Orange Cty
    Posts
    4,427
    CPU: Intel Core i7 - 4770K
    M/B: MSI Z87 MPOWER
    RAM: 32 GB DDR3 2400 G.SKILL SNIPER
    GPU: 2X- EVGA GFORCE GTX 960 4GB FTW
    • vinman's Full Spec's
      • Case:
      • Phanteks Enthoo Lux
      • PSU:
      • EVGA SUPERNOVA P2 PLATNIUM 1200W PSU
      • Cooling:
      • AirPlex 360 rad Airplex Pro 240 slim rad Swiftech MCP 655 Pump XSPC RAYSTORM CPU Water Block Monsoon Premium Modular 2 bay Reservoir
      • Sound:
      • On Board
      • Monitor:
      • 27 inch Predator 144 Hz 1440 gaming
      • OS:
      • Win10 PRO 64bit
      • Misc:
      • Razer Black Widow Ultimate KEYBOARD, Razor Death Adder Elite mouse
    Thanks
    1,284
    Thanked 672 Times in 550 Posts
    Points: 79,480, Level: 87
    Points: 79,480, Level: 87
    Level completed: 63%,
    Points required for next Level: 670
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 670
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Re: Lost I.E.

    Save what ever you need on an external and reinstall the OS

  13. The following user thanks vinman For this above post:

    calemus (07-11-2015)

  14. #13
    Regular Member

    Status
    calemus is offline

    Last Online
    22-08-2017 @ 23:03
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1,230
    Thanks
    291
    Thanked 82 Times in 79 Posts
    Points: 11,185, Level: 31
    Points: 11,185, Level: 31
    Level completed: 91%,
    Points required for next Level: 65
    Level completed: 91%, Points required for next Level: 65
    Overall activity: 99.3%
    Overall activity: 99.3%

    Default Re: Lost I.E.

    ^
    1
    ^
    learning is good .....understanding is better .....pleas teach with wisdom............................................ ..............calemus

  15. #14
    Regular Member

    Status
    ChuckR is offline

    Last Online
    22-06-2017 @ 13:21
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Las Vegas, Nevada
    Posts
    216
    CPU: Intel 930
    M/B: AusTeK P6X58D-E
    RAM: Kingston 12gb DDR3
    GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3GB SC GAMING
    • ChuckR's Full Spec's
      • Case:
      • Silverstone FT02
      • PSU:
      • SeaSonic X750W Gold
      • Cooling:
      • Xigmatex Dark Knight
      • Monitor:
      • HP ZR24w
      • OS:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Misc:
      • Kingston 128gb SSDNow TSSTcorp CDDVDW
    Thanks
    101
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Points: 7,566, Level: 26
    Points: 7,566, Level: 26
    Level completed: 3%,
    Points required for next Level: 584
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 584
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default Re: Lost I.E.

    Quote Originally Posted by vinman View Post
    Save what ever you need on an external and reinstall the OS
    I am in a move and CAN'T find the disk that was used to build my machine by another party.
    The words I AM SCREWED come to mind.

    I wonder if it is time to let Microsoft install Windows 10

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. SSD lost its performance...???
    By Arabicuser in forum Drives & Storage
    Replies: 3
    Last Post: 17-06-2013, 14:59
  2. Lost Lost Lost???
    By Lurkinwilli in forum Cooling
    Replies: 8
    Last Post: 23-08-2012, 20:47
  3. Lost Planet 2 PC Benchmark
    By Lil' Dead in forum PC Games
    Replies: 5
    Last Post: 17-08-2010, 12:56
  4. Lost 2gb of ram?
    By 3kGTvr4 in forum General Hardware
    Replies: 15
    Last Post: 13-04-2010, 03:27
  5. PureOverclock has lost some weight
    By Jameson in forum Feedback & Problems
    Replies: 2
    Last Post: 12-02-2007, 02:34

Search tags for this page

There are currently no search tags.
Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread