motherboards
Arctic
Arctic Cooling Products
Page 2 of 12 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... LastLast
Results 17 to 32 of 178

Thread: Improving Counter-Strike: Source frame rates

  1. #17
    Regular Member

    Status
    romeozor is offline

    Last Online
    26-06-2011 @ 08:04
    Join Date
    May 2006
    Location
    Hungary
    Posts
    277
    CPU: Core i7 920
    M/B: ASUS P6T Deluxe
    RAM: 2x1024 Samsung 1066
    GPU: eVGA 8800GTX
    • romeozor's Full Spec's
      • Case:
      • AeroCool AeroEngine Jr.
      • PSU:
      • FSP Blue Storm 2 500W
      • Cooling:
      • Zalman VF1000+RHS88
      • Sound:
      • X-Fi Extreme Audio pcie
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 750B
      • OS:
      • Windows Vista Ultimate x64 SP1
      • Misc:
      • LG GGW-H20L Bluray drive PS3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 4,921, Level: 20
    Points: 4,921, Level: 20
    Level completed: 68%,
    Points required for next Level: 129
    Level completed: 68%, Points required for next Level: 129
    Overall activity: 34.0%
    Overall activity: 34.0%

    Default

    yup, the very same
    i was just speaking of personal xp, because my vga card changes didnt affect the fps in css much

    but in august i'll get my ASUS S96J setup with an x1600, and i'll try it out ^^

  2. #18
    New Member

    Status
    hollowpoint is offline

    Last Online
    14-10-2011 @ 17:54
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    10
    CPU: i7 950D0 4.2 w/HT
    M/B: Asus P6X58d-E
    RAM: 6 gb Gskill Pi
    GPU: CF ATI Sapphire 5770
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 3,886, Level: 18
    Points: 3,886, Level: 18
    Level completed: 9%,
    Points required for next Level: 364
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 364
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%

    Default ?!?!

    well idk what happened but after a fresh reboot and just playing for a while my fps jumped to around 65-75 so all is good now...thanx for your help guys

  3. #19
    Regular Member

    Status
    Jameson is offline

    Last Online
    18-04-2014 @ 20:26
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    UK
    Posts
    2,384
    CPU: Core 2 E2180 @ 3.2 Ghz
    M/B: MSI P965
    RAM: 2x1 GB OCZ Platinum
    GPU: X800 GTO
    • Jameson's Full Spec's
      • Case:
      • on desk :)
      • PSU:
      • Seasonic M12 700W
      • Cooling:
      • Arctic Cooling Freezer 7 Pro
      • Monitor:
      • Dell 2407 WFP
      • OS:
      • Windows XP SP2
      • Misc:
      • oh my god what happened to my uber rig?
    Thanks
    7
    Thanked 26 Times in 17 Posts

    Default

    hehe

    I wonder, does yonah support speed step? could have limted the CPU speed and not put it back up when you entered the game. I don't know, i think i'll give up on understanding this one lol.

  4. #20
    New Member

    Status
    4DConsumer is offline

    Last Online
    06-08-2006 @ 21:26
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 3,679, Level: 17
    Points: 3,679, Level: 17
    Level completed: 58%,
    Points required for next Level: 171
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 171
    Overall activity: 13.0%
    Overall activity: 13.0%

    Default

    Can someone help me please? I followed the instructions but I'm only getting 60-70 fps. I just got a new rig and it seems like my fps should be way higher.

    Athlon 64 x2 4200
    2 gb ram
    geforce 7900 gt

  5. #21
    Regular Member

    Status
    Jameson is offline

    Last Online
    18-04-2014 @ 20:26
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    UK
    Posts
    2,384
    CPU: Core 2 E2180 @ 3.2 Ghz
    M/B: MSI P965
    RAM: 2x1 GB OCZ Platinum
    GPU: X800 GTO
    • Jameson's Full Spec's
      • Case:
      • on desk :)
      • PSU:
      • Seasonic M12 700W
      • Cooling:
      • Arctic Cooling Freezer 7 Pro
      • Monitor:
      • Dell 2407 WFP
      • OS:
      • Windows XP SP2
      • Misc:
      • oh my god what happened to my uber rig?
    Thanks
    7
    Thanked 26 Times in 17 Posts

    Default

    what res are you using? are you using AA or AF?

    CS:S is demanding, i have used hardware like yours for tests many times and i don't recall ever getting over 100fps and easily going down to 50fps on 40 player servers at certain moments in the game with 1024x768, 4xAA, 8xAF.

    Perhaps i should record a timedemo and i'll mimic your setup and run it, pass the file onto you ans you do the same and we'll compare results. Hows that grab you?

  6. #22
    New Member

    Status
    4DConsumer is offline

    Last Online
    06-08-2006 @ 21:26
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 3,679, Level: 17
    Points: 3,679, Level: 17
    Level completed: 58%,
    Points required for next Level: 171
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 171
    Overall activity: 13.0%
    Overall activity: 13.0%

    Default

    Sounds excellent but a little troublesome on your part. I have it set to 1024 x whatever. I will just try it with the same res and all the settings on low. Do you think that would help? Thank you.
    Last edited by 4DConsumer; 05-08-2006 at 19:05.

  7. #23
    New Member

    Status
    KillaKid is offline

    Last Online
    15-08-2006 @ 21:09
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    10
    CPU: Intel P4 3.0Ghz 2CPU's
    M/B:
    RAM: 1.5GB DDR RAM
    GPU: Nvidia 6600
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 3,727, Level: 17
    Points: 3,727, Level: 17
    Level completed: 70%,
    Points required for next Level: 123
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 20.0%
    Overall activity: 20.0%

    Default

    Hey. I did what the tutorial suggested, and it did help improve my FPS.

    With the video stress test it went from 65-70 to 90-95FPS, which is great, and this is running on 1024x768 (Note: I put everything on low)

    There is only one thing that urks me about this though, everytime I start up CS:S it starts the game in 800x600 and "Recommended" Graphic Details.

    I squeeze my FPS to the maximum, and I always put my res on 1024x768 and put all my graphics on the lowest option, however ever since this tweak, everytime I start up CS:S it reverts back to 800x600 and recommended system stats (but it still does stay at DX 8.1)

    However is there anyway to save the information so I don't have to always edit it in options? I hit apply & ok btw.

  8. #24
    New Member

    Status
    KillaKid is offline

    Last Online
    15-08-2006 @ 21:09
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    10
    CPU: Intel P4 3.0Ghz 2CPU's
    M/B:
    RAM: 1.5GB DDR RAM
    GPU: Nvidia 6600
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 3,727, Level: 17
    Points: 3,727, Level: 17
    Level completed: 70%,
    Points required for next Level: 123
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 20.0%
    Overall activity: 20.0%

    Default

    Now that I think about it, it helped in the video stress test, but I don't think it's helping much in game online.

  9. #25
    New Member

    Status
    KillaKid is offline

    Last Online
    15-08-2006 @ 21:09
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    10
    CPU: Intel P4 3.0Ghz 2CPU's
    M/B:
    RAM: 1.5GB DDR RAM
    GPU: Nvidia 6600
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 3,727, Level: 17
    Points: 3,727, Level: 17
    Level completed: 70%,
    Points required for next Level: 123
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 20.0%
    Overall activity: 20.0%

    Default

    I thought I found the problem. I had the file named autoexec.cfg but I believe it was still a text document. Thats when I remade it to autoexec.cfg again and this time it showed up as a .cfg file.

    However I thought this was a soultion, but it still doesn't save the settings. I am going to try resetting my computer, if this doesn't fix the problem I don't know what is. The only reason it's annoying to me is because I autojoin alot via xfire, and when I do the game is in a small resoutlion and looks weird.

    Another thing I noticed is that everytime I edit the graphical settings in options, when I look in the console after applying all the changes the below error is in the console in red text.



    Unable to remove c:\program files\valve\steam\steamapps\MySteamUserAccount\cou nter-strike source\cstrike\textwindow_temp.html!

    Perhaps this is causing the prob?

  10. #26
    New Member

    Status
    KillaKid is offline

    Last Online
    15-08-2006 @ 21:09
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    10
    CPU: Intel P4 3.0Ghz 2CPU's
    M/B:
    RAM: 1.5GB DDR RAM
    GPU: Nvidia 6600
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 3,727, Level: 17
    Points: 3,727, Level: 17
    Level completed: 70%,
    Points required for next Level: 123
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 20.0%
    Overall activity: 20.0%

    Default

    Okay. I restarted my computer, redid everything and what not, and I still get that error in the console, and steam does not remember my graphical settings. Otherwise this would be a great tweak.

    Could I remove one of the tweaks (like the autoconfig one or the dxlevel) and still get better performance, w/o the graphical setting not saving?

  11. #27
    New Member

    Status
    KillaKid is offline

    Last Online
    15-08-2006 @ 21:09
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    10
    CPU: Intel P4 3.0Ghz 2CPU's
    M/B:
    RAM: 1.5GB DDR RAM
    GPU: Nvidia 6600
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 3,727, Level: 17
    Points: 3,727, Level: 17
    Level completed: 70%,
    Points required for next Level: 123
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 20.0%
    Overall activity: 20.0%

    Default

    Sorry for all the posts, but I found the problem.

    It relies in the -dx level command.

    For example

    putting

    -dx level81 will cause the problem to not save the settings, and so would putting it as -dx level9 even though thats the standard setting (instead you would just need to leave the launch options blank)

    I haven't tried using the .cfg file w/o it being on -dx level81 or -dx level9 would it cause a problem? Would it make an improvement

  12. #28
    New Member

    Status
    KillaKid is offline

    Last Online
    15-08-2006 @ 21:09
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    10
    CPU: Intel P4 3.0Ghz 2CPU's
    M/B:
    RAM: 1.5GB DDR RAM
    GPU: Nvidia 6600
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 3,727, Level: 17
    Points: 3,727, Level: 17
    Level completed: 70%,
    Points required for next Level: 123
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 20.0%
    Overall activity: 20.0%

    Default

    Bah. Everything is default now, but for some reason the graphics look REALLY weird, like all metal/hard surfaces are extremely light, is there areason for this?

    -Edit: The problem that I think I am having is now that since I did -dxlevel 9 to revert it back to DX9, if you look in the video options for "Hardware DX level" it says 0.9 instead of 9.0. Glitch or the problem?
    Last edited by KillaKid; 07-08-2006 at 01:25.

  13. #29
    Regular Member

    Status
    romeozor is offline

    Last Online
    26-06-2011 @ 08:04
    Join Date
    May 2006
    Location
    Hungary
    Posts
    277
    CPU: Core i7 920
    M/B: ASUS P6T Deluxe
    RAM: 2x1024 Samsung 1066
    GPU: eVGA 8800GTX
    • romeozor's Full Spec's
      • Case:
      • AeroCool AeroEngine Jr.
      • PSU:
      • FSP Blue Storm 2 500W
      • Cooling:
      • Zalman VF1000+RHS88
      • Sound:
      • X-Fi Extreme Audio pcie
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 750B
      • OS:
      • Windows Vista Ultimate x64 SP1
      • Misc:
      • LG GGW-H20L Bluray drive PS3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 4,921, Level: 20
    Points: 4,921, Level: 20
    Level completed: 68%,
    Points required for next Level: 129
    Level completed: 68%, Points required for next Level: 129
    Overall activity: 34.0%
    Overall activity: 34.0%

    Default

    do you have a valve.rc file in the cfg dir? because that executes the autoexec.cfg (and any other cfg you write in the file)

  14. #30
    New Member

    Status
    KillaKid is offline

    Last Online
    15-08-2006 @ 21:09
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    10
    CPU: Intel P4 3.0Ghz 2CPU's
    M/B:
    RAM: 1.5GB DDR RAM
    GPU: Nvidia 6600
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 3,727, Level: 17
    Points: 3,727, Level: 17
    Level completed: 70%,
    Points required for next Level: 123
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 20.0%
    Overall activity: 20.0%

    Default

    Um, yes I do have a valve.rc file.

    My graphics are still weird. I put everything to "default" before i used the tweaks.

    Not angry, tweak worked, I was just urked that everything didnt save to default for each load up. So, um any more suggestions?

    -Edit:

    I fixed the default settings, they work normal now, I don't know why, but something told me just to switch with the Blinnear/Trinnear settings, I did, and from there it displayed the correct DX setting (DX9 at the time) so that problem is fixed, however I still have the problem of the DX 8.1 settings not saving (the game opens up on 800x600 and graphical settings I did not choose) so my only worry now is having my 8.1 settings stay the way I change it to-

    -Edit:

    I was also wondering what the default settings for things like multilpayer decal in options were, because the .cfg file or w/e overwrite all the default stuff even though I deleted it-
    Last edited by KillaKid; 07-08-2006 at 08:21.

  15. #31
    New Member

    Status
    KillaKid is offline

    Last Online
    15-08-2006 @ 21:09
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    10
    CPU: Intel P4 3.0Ghz 2CPU's
    M/B:
    RAM: 1.5GB DDR RAM
    GPU: Nvidia 6600
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 3,727, Level: 17
    Points: 3,727, Level: 17
    Level completed: 70%,
    Points required for next Level: 123
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 20.0%
    Overall activity: 20.0%

    Default

    Damn, doing this messed up my game.

    To get my game in 9.0+ mode, I have to twinkle the graphical settings a little, then it'll say it's playing in 9.0 mode, but then after each map load, the surfers get really light, and then when I check in the options it says that the game is in Direct X 0.9 mode, then I have 2 twinkle my settings again.

    is there anyway 2 fix this? I tried uninstalling the game via steam (that didn't work, it just removed the game from the "active" games list, but if you check in the steam folder everything and all the files were still there)

    so then what I did was deleted the CS:S folder w/ everything in it, and reinstalled it, I still get the 0.9 DX mode after each map setting.

    Anyway to get ur game %110 default settings? This is a bit irking.

  16. #32
    New Member

    Status
    Shulam is offline

    Last Online
    17-08-2006 @ 07:22
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Finland
    Posts
    1
    CPU: AMD Athlong 1600+
    M/B: Epox EP8-K3A+
    RAM: 768mb DDR
    GPU: Geforce 6600 GT 128mb
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 3,705, Level: 17
    Points: 3,705, Level: 17
    Level completed: 64%,
    Points required for next Level: 145
    Level completed: 64%, Points required for next Level: 145
    Overall activity: 20.0%
    Overall activity: 20.0%

    Default

    I get always something like "Blocked command" when I try to execute my autoexec.cfg, why? If I let the game execute it like autoexec should be executed it just gives me something like reverted blahblahblah command to the normal what it was before.

Page 2 of 12 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... LastLast

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Counter Strike Source problems
    By ChillinSpliffin in forum PC Games
    Replies: 3
    Last Post: 31-12-2007, 08:16
  2. Counter-strike Source ATI x1600 pro Issues
    By Nobis in forum PC Games
    Replies: 3
    Last Post: 18-12-2007, 06:34
  3. Improving on Counter Strike
    By russell16688 in forum PC Games
    Replies: 21
    Last Post: 26-09-2007, 16:12
  4. Counter-strike: source likes CPU speed
    By Jameson in forum PC Games
    Replies: 3
    Last Post: 22-02-2007, 20:23

Search tags for this page

console commands to get better fps in counterstrike source

,

css commands that boost fps

,

how do i make my cs source bloody

,

how to change rates on counter strike source

,

how to get better frame rates on counter strike

,

how to make css run faster

,

how to run cs source smoothly in acer aspire e 15

,

how to set a new video quality in cs source

,
lowest graphics cs source
,

make counter strike source run faster

Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread