motherboards
Arctic
Arctic Feezer 7x
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 16 of 26

Thread: Reference HD 4890 OC

  1. #1
    Regular Member

    Status
    criss_glitch666 is offline

    Last Online
    09-03-2015 @ 23:28
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,777
    Thanks
    275
    Thanked 112 Times in 95 Posts
    Points: 13,054, Level: 34
    Points: 13,054, Level: 34
    Level completed: 58%,
    Points required for next Level: 296
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 296
    Overall activity: 14.0%
    Overall activity: 14.0%

    Default Reference HD 4890 OC

    I'm having a little issue with an OC. I have two 4890's, one the "Plus" edition and the other the reference. The stock clocks on the "Plus" edition are 900 Core, 1000 Memory. I OC'ed the reference card alone in the system through CCC's Overdrive. I run Battlefield Bad Company 2 and within 1 minute after I enter a game, my screen goes brown with different shaded brown lines. Then my computer completely freezes and I get the blue screen. I have OC'ed the reference card to 900/1000 before no problem. Any ideas? All help appreciated.

  2. #2
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 01:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

    Default

    Quote Originally Posted by criss_glitch666 View Post
    I'm having a little issue with an OC. I have two 4890's, one the "Plus" edition and the other the reference. The stock clocks on the "Plus" edition are 900 Core, 1000 Memory. I OC'ed the reference card alone in the system through CCC's Overdrive. I run Battlefield Bad Company 2 and within 1 minute after I enter a game, my screen goes brown with different shaded brown lines. Then my computer completely freezes and I get the blue screen. I have OC'ed the reference card to 900/1000 before no problem. Any ideas? All help appreciated.

    I would check temps under normal usage. Double check divers. Uninstall, do a driver sweep and reinstall. I would start both cards at stock and slowly move the core and memory up. Anything else is I think of something I will try to help.
    Last edited by Drdeath; 18-05-2010 at 23:45.

  3. #3
    Regular Member

    Status
    criss_glitch666 is offline

    Last Online
    09-03-2015 @ 23:28
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,777
    Thanks
    275
    Thanked 112 Times in 95 Posts
    Points: 13,054, Level: 34
    Points: 13,054, Level: 34
    Level completed: 58%,
    Points required for next Level: 296
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 296
    Overall activity: 14.0%
    Overall activity: 14.0%

    Default

    Quote Originally Posted by Drdeath View Post
    I would check temps under normal usage. Double check divers. Uninstall, do a driver sweep and reinstall. I would start both cards at stock and slowly move the core and memory up. Anything else is I think of something I will try to help.
    Already wiped all the drivers and applied new thermal paste. Still got the problem. I don't see why the reference card isn't able to hit the same clocks as the Plus edition.

  4. #4
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 01:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

    Default

    Quote Originally Posted by criss_glitch666 View Post
    Already wiped all the drivers and applied new thermal paste. Still got the problem. I don't see why the reference card isn't able to hit the same clocks as the Plus edition.

    Could be different bios but trust me, I do not want to go there............ The regulars here will have a laugh at that one. Last week I bricked my 5870 but finnally got it up and running.

  5. #5
    Regular Member

    Status
    criss_glitch666 is offline

    Last Online
    09-03-2015 @ 23:28
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,777
    Thanks
    275
    Thanked 112 Times in 95 Posts
    Points: 13,054, Level: 34
    Points: 13,054, Level: 34
    Level completed: 58%,
    Points required for next Level: 296
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 296
    Overall activity: 14.0%
    Overall activity: 14.0%

    Default

    Do go on...

  6. #6
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 01:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

    Default

    I do have 2 4890's an XFX and Asus and got both to 975/1200 on WC on air I think I made 965/1100 stable. I bet you need a little more voltage on the 1 card.

  7. #7
    Regular Member

    Status
    criss_glitch666 is offline

    Last Online
    09-03-2015 @ 23:28
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,777
    Thanks
    275
    Thanked 112 Times in 95 Posts
    Points: 13,054, Level: 34
    Points: 13,054, Level: 34
    Level completed: 58%,
    Points required for next Level: 296
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 296
    Overall activity: 14.0%
    Overall activity: 14.0%

    Default

    Would any other "bioses" work with my card? Or would that just be the worst idea in the world. I have used RBE before so I am a bit familiar.

  8. #8
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 01:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

    Default

    Download GPUtool from our download sticky. You can increase the voltage with it and see if you can get the slow card faster. Don't go nuts on the voltage. I would go this route 1st.

    PureOC Downloads And Utilities

  9. #9
    Regular Member

    Status
    criss_glitch666 is offline

    Last Online
    09-03-2015 @ 23:28
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,777
    Thanks
    275
    Thanked 112 Times in 95 Posts
    Points: 13,054, Level: 34
    Points: 13,054, Level: 34
    Level completed: 58%,
    Points required for next Level: 296
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 296
    Overall activity: 14.0%
    Overall activity: 14.0%

    Default

    Thanks, but under the voltages tab it tells me that my card doesn't support voltage control.

  10. #10
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 01:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

    Default

    Quote Originally Posted by criss_glitch666 View Post
    Thanks, but under the voltages tab it tells me that my card doesn't support voltage control.

    Did you try MSI afterburner?

  11. #11
    Regular Member

    Status
    criss_glitch666 is offline

    Last Online
    09-03-2015 @ 23:28
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,777
    Thanks
    275
    Thanked 112 Times in 95 Posts
    Points: 13,054, Level: 34
    Points: 13,054, Level: 34
    Level completed: 58%,
    Points required for next Level: 296
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 296
    Overall activity: 14.0%
    Overall activity: 14.0%

    Default

    Yes, I have tried that aswell.

  12. #12
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 01:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

    Default

    Quote Originally Posted by criss_glitch666 View Post
    Yes, I have tried that aswell.

    You have to manually enable voltage control on MSI afternurner.

  13. #13
    Regular Member

    Status
    criss_glitch666 is offline

    Last Online
    09-03-2015 @ 23:28
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,777
    Thanks
    275
    Thanked 112 Times in 95 Posts
    Points: 13,054, Level: 34
    Points: 13,054, Level: 34
    Level completed: 58%,
    Points required for next Level: 296
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 296
    Overall activity: 14.0%
    Overall activity: 14.0%

    Default

    Quote Originally Posted by Drdeath View Post
    You have to manually enable voltage control on MSI afternurner.
    I have done that, but the voltage is still locked.

  14. #14
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 01:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

    Default

    Quote Originally Posted by criss_glitch666 View Post
    I have done that, but the voltage is still locked.

    Like I said, I would not recommend it but a bios flash will take care of it. You need to get a copy of the bios from your other card, dowload a HP tool to make a USB flashable drive, atiflash and bootfiles along with the bios. I will look for instructions the instructions on how to do it but THIS IS AT YOUR OWN RISK. I will not be held responsible for a bricked card. I bricked mine with the wrong bios but got it fixed. You need to make sure you get a bios that you are 100% sure works with your card.

    If you do decide to flash it, make sure you have the original bios from your card backed up on a floppy or USB flash drive. Seeing you have 2 cards and the flash does not work, you will be in good shape to fix it. The problem is with users who have 1 card. Brick it and you are SOL. You can reflash a card using the second card to boot and there is a command to re-flash the bricked card from the second slot. I have good experience with that! LOL

  15. #15
    Regular Member

    Status
    criss_glitch666 is offline

    Last Online
    09-03-2015 @ 23:28
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,777
    Thanks
    275
    Thanked 112 Times in 95 Posts
    Points: 13,054, Level: 34
    Points: 13,054, Level: 34
    Level completed: 58%,
    Points required for next Level: 296
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 296
    Overall activity: 14.0%
    Overall activity: 14.0%

    Default

    Quote Originally Posted by Drdeath View Post
    Like I said, I would not recommend it but a bios flash will take care of it. You need to get a copy of the bios from your other card, dowload a HP tool to make a USB flashable drive, atiflash and bootfiles along with the bios. I will look for instructions the instructions on how to do it but THIS IS AT YOUR OWN RISK. I will not be held responsible for a bricked card. I bricked mine with the wrong bios but got it fixed. You need to make sure you get a bios that you are 100% sure works with your card.

    If you do decide to flash it, make sure you have the original bios from your card backed up on a floppy or USB flash drive. Seeing you have 2 cards and the flash does not work, you will be in good shape to fix it. The problem is with users who have 1 card. Brick it and you are SOL. You can reflash a card using the second card to boot and there is a command to re-flash the bricked card from the second slot. I have good experience with that! LOL
    Thank you sir. I will wait on the idea of flashing until Sky or the other DR.D stops by.

  16. #16
    Banned

    Status
    Drdeath is offline

    Last Online
    02-07-2013 @ 01:04
    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago Burbs
    Posts
    8,549
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 5GHz
    M/B: ASROCK X79 Extreme 6
    RAM: 16G G.Skill Trident 2400MHz
    GPU: 2 x Radeon 2G 7970 Liquid cooled
    • Drdeath's Full Spec's
      • Case:
      • Phobya CooliT TestBennch
      • PSU:
      • Nexus 1100W
      • Cooling:
      • Custom water. Apogee XT Rev 1, Thermachill TA120.3 plus 120.2, Swiftec Micro res, MCP655
      • Sound:
      • OB
      • Monitor:
      • Viewsonic 27"
      • OS:
      • Win7 64bit
    Thanks
    275
    Thanked 1,022 Times in 880 Posts
    Points: 28,339, Level: 51
    Points: 28,339, Level: 51
    Level completed: 72%,
    Points required for next Level: 311
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 311
    Overall activity: 99.9%
    Overall activity: 99.9%

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Remove Ads

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Trixx for non reference 5870/5850
    By Drdeath in forum Video Card Overclocking
    Replies: 1
    Last Post: 18-01-2011, 20:15
  2. MSI's non-reference HD 5770 detailed
    By Lil' Dead in forum Graphics Cards
    Replies: 1
    Last Post: 13-03-2010, 05:49
  3. Great Computer Hardware Reference...
    By Cloudjuice in forum General Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 05-08-2009, 17:12
  4. G92 reference is 9-inches long: G98 to replace 8400GS?
    By News Team in forum Hardware News
    Replies: 0
    Last Post: 10-09-2007, 05:39
  5. Galaxy 7600GS non-reference goodness
    By Jameson in forum Hardware News
    Replies: 0
    Last Post: 19-04-2006, 12:07

Search tags for this page

hd 4890 reference

,

hd4890oc doesn't work without the fan

,

reference hd 4890

Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread